Σχολή γονέων

Σχολή γονέων
"Στο παιδί το φανταστικό και το πραγματικό επίπεδο είναι εντελώς συγκεχυμένα. Το σώμα του είναι ο χώρος που εγγράφονται τα συμπτώματα, οι αναστολές, ο πανικός, η κούραση και οι εντάσεις. Για να μπορέσουμε όμως να περιγράψουμε, να εξηγήσουμε αλλά και να ανακουφίσουμε το παιδί μας από τα άγχη, τις φοβίες και τις όποιες ανησυχίες του, θα πρέπει να είμαστε σε θέση πρωταρχικά να παρατηρήσουμε τις αλλαγές και αφού τις εντοπίσουμε, να καταφέρουμε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας που θα πρέπει ένα παιδί να νιώθει μέσα στην οικογένεια." (Françoise Dolto)



Ο σκοπός της Σχολής Γονέων

  • Έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν στο παιδί που μεγαλώνει και στις πολλαπλές και διαφορετικές ανάγκες και αγωνίες που βιώνει ανάλογα με το ηλικιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται.
  • Ανακούφιση από τον πόνο και το αίσθημα ανεπάρκειας που ο γονιός βιώνει απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις και απαιτήσεις που εμπεριέχει ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας.
  • Εκπαίδευση στη χρήση αποτελεσματικών μεθόδων διαπαιδαγώγησης.
  • Ενδυνάμωση του γονεϊκού μας ρόλου μέσω της ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών, αλλά και προσωπικών βιωμάτων.

Ενδεικτική Θεματολογία
Βασικές αρχές επικοινωνίας – Αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων – παιδιών Στάδια ανάπτυξης της οικογένειας – Γονεϊκός ρόλος (το ζευγάρι, όταν το ζευγάρι γίνεται οικογένεια, ο ρόλος της μητέρας, ο ρόλος του πατέρα) Νηπιακή – Παιδική ηλικία. Χαρακτηριστικά και ανάγκες νηπιακής και παιδικής ηλικίας. Εφηβική ηλικία. Χαρακτηριστικά και ανάγκες εφηβικής ηλικίας. Οικογενειακός αστερισμός (Η θέση του παιδιού μέσα στην οικογένεια) – Αντιζηλία ανάμεσα στα αδέρφια Τα όρια της συμπεριφοράς του παιδιού – Πειθαρχία και αποτελεσματικές μέθοδοι πειθαρχίας Αυτοεκτίμηση Συναισθήματα (Συναισθηματική νοημοσύνη) – Διαχείριση συναισθημάτων Σχέσεις σχολικού πλαισίου – οικογένειας Επιθετικότητα και όρια στη συμπεριφορά των παιδιών Το πένθος στην οικογένεια Οι φόβοι των παιδιών Η συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού και η ποιότητα των συζυγικών σχέσεων Το διαζύγιο Παιδί και τηλεόραση

Πρόγραμμα
Οι συναντήσεις της σχολής γονέων είναι δίωρης διάρκειας και θα πραγματοποιούνται στο χώρο του παιδότοπου κάθε Δευτέρα απόγευμα και ώρα 19:00 – 21:00.
Εποικονωνήσττε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Πρόγραμμα
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και την σελίδα μας στο facebook και πιο συγκεκριμένα διαβάστε για τις σχολές γονέων εδώ.

Σχόλια