"ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΨΑΡΑΚΙ" στην Γιορτή Παιδιού

Την πρώτη μέρα της γιορτής, το βράδυ στις 8 θα παρακολουθήσουμε την παράσταση "Το Μαύρο Ψαράκι" από την Θεατρική ομάδα "Αστροναύτες".
Το "Μαύρο Ψαράκι" είναι ένα παραμύθι του μεγάλου Ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα Σαμάντ Μπεχραγκί αφηγείται την ιστορία ενός ήρωα που σίγουρα θα αγαπήσουν οι μικροί θεατές. Πρόκειται για την ιστορία που ενέπνευσε τους δημιουργούς του πασίγνωστου Νemο. Όπως συνέβη με τον «Νέμο», έτσι κι εδώ ο ήρωας του έργου μαθαίνει να αψηφά τον κίνδυνο, σε μια παράσταση που συνδυάζει την πρόζα με το θέατρο σκιών και τις κούκλες.

Στην παράσταση τα παιδιά θα δουν τις περιπέτειες που περνάει το ψάρι «του γλυκού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό, ενώ ταυτόχρονα και με χιούμορ θα παρακολουθήσουν μια αλληγορία για το φόβο, τον κίνδυνο, τα όνειρα του ανθρώπου και την διαδικασία ενηλικίωσης του.
Η παράσταση συνδυάζει πρωτότυπα τον θεατρικό διάλογο με το θέατρο σκιών και τις κούκλες. Η εναλλαγή θεατρικών μέσων έχει αισθητικό αλλά και παιδαγωγικό αποτέλεσμα, καθώς εισάγει τα παιδιά σε ποικίλους τρόπους της αφήγησης και της χρήσης της γλώσσας μέσα από την θεατρική εμπειρία.
Είμαστε σίγουροι πως η παράσταση αυτή θα σας καταπλήξει και θα πως είναι το πιο όμορφο κλείσιμο για την πρώτη μέρα της γιορτής κάτω από το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι, μιας και την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε πανσέληνο.


Ώρα παράστασης: 8:00μμ - 9:00μμ
Ηλικίες που απευθύνεται : 3 - 12
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Αγγελική Τόμπρου 
Θεατρική Διασκευή: Ντίνος Ποντικόπουλος
Μουσική επιμέλεια :Βασίλης Ευφραιμίδης
Κατασκευή φιγούρων θεάτρου σκιών : Ιάσονας Μελισσινός
Σκηνογραφική επιμέλεια & κατασκευή:  Νίκος Νικολόπουλος

Διαβάστε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας εδώ και τις δεύτερης εδώ
Περιμένουμε τα σχόλια σας και βέβαια τις φωτογραφίες σας μετά την γιορτή. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε στην σελίδα του facebook του mabakita.

Σχόλια