Έχασα τη Μύτη μου και ψάχνω να τη Βρω

Η Αννη Θεοχάρη θα μας κάνει την τιμή να έρθει και να παρουσιάσει στο mabakita το νέο της βιβλίο:
"Έχασα τη Μύτη μου και ψάχνω να τη Βρω"

Σας περιμένουμε

Τo Κυριακή 17 Ιανουαρίου
στις 11:30 το πρωί.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
για όλα τα παιδιά.

Διαδώστε τα νέα:

Λίγα λόγια:

Ένα κλόουν φτερνίζεται και χάνει τη μύτη του! Αρχίζει να τη ψάχνει. Δεν είναι στη ντουλάπα. Δεν είναι στις τσέπες, ούτε στα παπούτσια του. Πού ακούστηκε κλόουν χωρίς μύτη! Συμφορά! "Σταμάτα τις κλάψες και σκέψου τι θα κάνεις", τον παροτρύνει μια παράξενη φωνή. Αρχίζει να ψάχνει παντού πια. Στο καρουζέλ, στο δωμάτιο του τρόμου, στους ακροβάτες, στους μαγικούς καθρέφτες. Όλοι , γνωρίζοντας τι πλακατζής είναι ο κλόουν, αποφεύγουν να του δώσουν λύση, καμιά φάρσα από τις πιο καλές του θα είναι, σκέφτονται.
Η Άννη Θεοχάρη φτιάχνει μια ιστορία πραγματική έκπληξη. Μια ιστορία που διαβάζεται σε δύο επίπεδα, αυτό το πρώτο της ανάγνωσης και της έμπροσθεν ιστορίας ενός κλόουν που περίλυπος χάνει τη μύτη του και την αναζητεί. Και στο δεύτερο, το φιλοσοφικό και συμβολικό όπου η απώλεια, το εμπόδιο, το "να πάρει τώρα, τι θα κάνω;" παίρνει διαστάσεις μαγικές και σε οδηγεί σε έναν νέο δρόμο που φοβόσουν να περπατήσεις αλλά δεν ήξερες ότι εκεί βρισκόταν η λύση του καινούριου, της ανανέωσης. Γιατί για να ανακαλύψεις το νέο, πρέπει να χάσεις τη μύτη σου, να μην τη βλέπεις καν. Κι αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις τελικά στη ζωή σου: να χάσεις τη μύτη σου. Μήπως και όταν τη ξαναβρείς, έχεις ανακαλύψει ακόμα περισσότερα από μια... απλή... μύτη!

Λίγα λόγια για την Άννη Θεοχάρη:

Η Άννη Θεοχάρη µεγάλωσε στο Λουτράκι και ζει στην Αθήνα.

Όταν ήταν πολύ µικρή, έκανε το πρώτο της ταξίδι στη χώρα των Ξυσµένων Μολυβιών, όπου έµαθε να γράφει και να ζωγραφίζει. Από τότε δε σταµάτησε να ταξιδεύει και να επισκέπτεται όλες τις παράξενες και µυστικές χώρες.

Αγαπηµένος της προορισµός το Παραµυθοµέρος! Εκεί έµαθε να παίζει θέατρο και να αφηγείται ιστορίες. Έχει µια µεγάλη βαλίτσα και εκεί φυλάει όλες τις γνώσεις και τις εµπειρίες που συγκεντρώνει από τα ταξίδια της. Η βαλίτσα αυτή είναι µαγική και δε γεµίζει ποτέ, έτσι έχει πάντα χώρο για κάτι καινούριο. Την κουβαλάει συνέχεια µαζί της και σε κάθε ευκαιρία την ανοίγει και µοιράζεται το περιεχόµενό της µε µικρούς και µεγάλους.

Όταν µεγαλώσει, θα ήθελε να γίνει γιαγιά και να διηγείται στα εγγόνια της τις δικές της ιστορίες.

Η Άννη έχει κάνει θεατρικές σπουδές και ασχολείται µε τα παιδιά κάνοντας θεατρικό παιχνίδι, δραµατοποιήσεις και αφηγήσεις παραµυθιών. Ταυτόχρονα διδάσκει θέατρο για παιδιά.

Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις μας

Σχόλια