Το Μαύρο Ψαράκι

To Σάββατο οι αγαπημένοι μας "αστροναύτες" θα μας παρουσιάσουν την δημοφιλέστερη παραστασή τους "Το Μαύρο ψαράκι". Το μεγάλο ταξίδι του μικρού μαύρου ψαριού από το μικρό του ποταμάκι ως τον ωκεανό!
Είναι μια παράσταση που συνδυάζει πρωτότυπα την πρόζα με το θέατρο σκιών, και τις κούκλες.

Σας περιμένουμε

Τo Σάββατο 11 Μάρτη
στις 7:30 το απόγευμα.
Η είσοδος για το κάθε παιδάκι 
είναι 8 ευρώ με τον χυμό.

Διαδώστε τα νέα:

Λίγα λόγια:

Το μαύριο ψαράκι είναι μια παράσταση αλληγορία για την ελευθερία, τον ηρωισμό και την ανεξαρτησία που αποκαλύπτει στα παιδιά την αξία του να ακολουθεί κανείς τον δικό του δρόμο στη ζωή. Είναι εμπνευσμένη από τον Ιρανό συγγραφέα Samand Behragi.
Στην παράσταση των Αστροναυτών τα παιδιά θα δουν τις περιπέτειες που περνάει ένα ψάρι «του γλυκού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό. Ποιους κινδύνους συναντάει, πως αντιμετωπίζει τους φόβους του, πως ακολουθεί το όνειρό του. Με φαντασία, χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές και απρόβλεπτες μουσικές επιλογές, αναπαρίσταται ένα αλληγορικό απολαυστικό ταξίδι. Ένα ταξίδι που προσφέρει αισιοδοξία μιας και συνεχίζεται όσο τα όνειρά μας παραμένουν ζωντανά.
Το Μαύρο ψαράκι επεξεργάζεται τις ιδέες της ελευθερίας, του ηρωισμού και της ανεξαρτησίας με στόχο να φωτιστούν οι απαραίτητες αξίες της ζωής χωρίς δογματισμούς ή υπερβολές.

Λίγα λόγια για τους αστροναύτες:

Η ομάδα ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ιδρύθηκε το 2005 και από τότε έχει μια σταθερή και διαρκή παρουσία στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, δίνοντας έμφαση τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα.
Οι ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ εμπνέονται τόσο από τα παραμύθια όσο και από τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα, με στόχο τη επαφή με τον εαυτό, τον άλλο και τη δημιουργική κοινωνική ζωή. Με βαθύ σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την αυτονομία της παιδικής ηλικίας, φιλοδοξούν οι ενήλικες να αναγνωρίσουν την κρυμμένη τους παιδικότητα και τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τις δυνατότητές τους για κριτική σκέψη..
Η αφηγηματική προσέγγιση των θεμάτων, το χιούμορ και το παιχνίδι, η μίξη εκφραστικών μέσων (puppet theatre,θέατρο σκιών, video), ο λόγος, το τραγούδι και η κίνηση αποτελούν βασικά στοιχεία της δουλειάς τα οποία η ομάδα επεξεργάζεται με συνέπεια.

Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/pg/astronaftes/about/

Συντελεστές εκδήλωσης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ντίνος Ποντικόπουλος
Φρόσω Ζαγοραίου
Σκηνοθεσία: Αστροναύτες
σκηνικά/κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου

Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις μας

Σχόλια